În România, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto RCA (Cartea verde) este valabilă pe perioada de activitate a contractului semnat.Twitter

Asigurarea auto facultativă (CASCO) oferă:

  • o poliță pentru acoperirea daunelor suferite de propriul autovehicul, valabilă în România (numeroase societăți oferă acoperire și pentru daune în țările din Spațiul Economic European);
  • asigurare în caz de furt, valabilă doar în România.

În majoritatea cazurilor, contra unei sume suplimentare, acoperirea în caz de furt și daune poate fi completă și se poate extinde și în afara țării.

Unele societăți de asigurare vă pot oferi acoperire gratuită în caz de furt, dacă încheiați la același asigurator și polița CASCO și polița RCA. Această acoperire este valabilă pe perioada prevăzută de contract.

Entitatea căreia trebuie să vă adresați este reprezentantul din România al asiguratorului străin sau Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR). Datele de contact sunt disponibile pe site-ul Autorității Naționale de Supraveghere Financiară.

Asigurare pentru toți conducătorii aceluiași autovehicul pe durata călătoriilor în străinătate

Cu o astfel de poliță, oricine poate conduce autovehiculul asigurat, nu doar proprietarul.

Remorcile trebuie să fie asigurate

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este obligatorie pentru remorci și semiremorci (ca în cazul altor vehicule). Însă, conform normelor în vigoare pentru remorci și semiremorci, polița RCA este acordată numai în cazul în care remorcile nu sunt atașate de vehicule care le tractează.

În cele mai multe cazuri, proprietarul vehiculului este și proprietarul remorcii, astfel încât aceeași persoană cumpără asigurare și pentru remorcă și pentru vehiculul care o tractează. O situație specială este aceea în care proprietarul vehiculului închiriază remorca sau semiremorca de la o altă persoană sau întreprindere. În acest caz, cel care încheie polița de asigurare pentru remorcă este proprietarul mașinii.

Dacă are loc un accident și se poate dovedi că acesta s-a produs din cauza unor defecțiuni ascunse ale remorcii, despăgubirea va fi plătită de asiguratorul remorcii.

Dacă sunteți cetățean al altei țări din UE și călătoriți cu o remorcă în România, nu sunteți obligat să încheiați o poliță separată pentru remorcă.

Notă:

CASCO este o asigurare amplă pentru mașina dumneavoastră, acoperind numeroase riscuri (furt, vandalism, cheltuieli juridice etc.). Asigurarea CASCO intră în responsabilitatea proprietarului vehiculului și este prevăzută de lege.

Corzah Group Service Auto Galati
Cele mai bune preturi la Pachete promotionale in 2021
Rezervați acum serviciul de reparații auto la Corzah Auto Group Service Galati
 Tel 0757035645
https://g.page/corzahauto?share

#diagnozaautogalati, #geometrierotigalati,

#servicegalati

http://corzahservice.ro

Polița RCA acoperă daunele cauzate terților, din vina dumneavoastră, în urma unui accident rutier.

Polița RCA este valabilă numai în România, Cartea verde este valabilă în străinătate.

În cazul vehiculelor înmatriculate în străinătate care nu dețin o Carte verde valabilă în România, nu se poate încheia o poliță RCA. Fac excepție vehiculele înmatriculate în Spațiul Economic European, precum și cele din Elveția, Croația și Andorra.

Pentru astfel de vehicule, se încheie asigurarea de frontieră pentru răspundere civilă auto, eliberându-se un certificat de asigurare de frontieră numai de către asiguratorii RCA mandatați de BAAR.